Gevulde speculaas

    Gevulde speculaas

    55keer bewaard
    55min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een recept van mijn oma. Speculaas eet je natuurlijk rond Sinterklaas, en dan kun je het ook bij de bakker of supermarkt krijgen... Maar eigenlijk lust ik het altijd wel en zelfgemaakt is toch het lekkerst!

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 120 gr margarine
    • 1 eetlepel speculaaskruiden
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr amandelspijs
    • 15 gram amandelen om mee te garneren
    • 1 ei, losgeklopt (om mee te bestrijken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 C.
    2. Meel en suiker mengen. Speculaaskruiden en zout toevoegen.
    3. De margarine in blokjes erbij doen en met een vork of mixer mengen, dan met de hand verder tot een samenhangend deeg kneden.
    4. Het deeg in twee gelijke ballen verdelen; beide uitrollen tot een plak van 1 cm dik.
    5. Eén plak op de bakplaat leggen, hierover de spijs verdelen en de tweede plak deeg erbovenop leggen. Versieren met amandelen en bestrijken met ei.
    6. De speculaas in de voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    Goed recept. Ik heb nog wel een paar eetlepels melk toegevoegd aan het deeg. Zonder was het deeg te kruimelig. - 10 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren