Hamburgerbroodjes maken

    2 uur 10 minuten

    Wanneer je zelf een lekkere hamburger maakt is het wel zo leuk hier ook een eigen broodje bij te maken. Niet moeilijk en erg lekker!


    Groningen, Nederland
    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram bloem
    • 1,5 theelepel zout
    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 1 flinke theelepel gedroogde gist
    • 150 ml handwarm water
    • 150 ml handwarme melk
    • olijfolie om de broodjes mee in te smeren
    • 2-3 eetlepels sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Roer met een houten lepel ook voorzichtig de basterdsuiker en de gedroogde gist erdoor.
    2. Maak een gat in het midden van de bloem en giet hier de melk en het water in. Heb je een keukenmachine met deeghaak, zet deze dan nu aan tot je een mooi consistent deeg hebt gekregen. Ben je jammer genoeg niet in het bezit van zo’n fijne machine, volg dan onderstaande stappen.
    3. Roer het geheel met de houten lepel door totdat het deeg wat bindt. Begin dan met het kneden met je handen, ongeveer 10 minuten, tot je een mooi en samenhangend deeg hebt. Dit kun je eerst nog in de kom doen en daarna op je schone aanrecht. Denk eraan dat je wel nog wat bloem over je aanrecht strooit zodat je deeg er niet aan vastplakt!
    4. Doe de deegbal terug in de kom. Pak een schone theedoek en maak deze nat met warm water. Knijp de theedoek goed uit. Leg de theedoek over de deegbal heen en plaats de kom met het deeg erin op een warme en droge plek in huis. Ik zet hem zelf altijd op de vensterbank boven de verwarming.
    5. Laat de deegbol een uur rijzen, totdat je dubbel zoveel volume hebt gekregen.
    6. Verwarm je oven voor op 200 graden. Verdeel dan het deeg in 6 gelijke stukken en maak hier bolletjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Maak de theedoek opnieuw nat met warm water en knijp deze goed uit. Bedek de bakplaat met bolletjes met de theedoek en laat opnieuw een half uur rijzen.
    7. Smeer de bolletjes in met olijfolie en bestrooi ze met het sesamzaad. Doe de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten af tot ze goudbruin zijn.

    Bekijk dit op mijn blog

    Foodblog van Mmmarian!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren