Rijstbowl met zalm en boerenkool

    Deze rice bowl, of rijstbowl is een voedzaam gerecht van zalm, boerenkool en rijst, op smaak gebracht met gember en lente-ui. Snel en makkelijk om te maken!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 225 gr zalm, in stukken
    • 35 gr dun gesneden boerenkool, of naar smaak
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 stukje (1 cm) verse gember, dun gesneden
    • 1 eetlepel water, of meer indien nodig
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 160 gr gekookte rijst, of naar smaak
    • 1 vel sushi nori, in kleine stukjes
    • 1/2 theelepel geroosterde sesamolie, of naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:32min 

    1. Meng zalm, boerenkool, lente-ui en gember in een pan; voeg water toe en zet het vuur middelhoog. Breng aan de kook; zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot de zalm makkelijk met een vork uit elkaar valt, ongeveer 10 minuten. Voeg meer water toe indien nodig. Bestrooi de zalm met zout en peper.
    2. Roer de rijst door het zalmmengsel; verwarm 2 tot 3 minuten tot het heet is. Haal de pan van het vuur. Roer de nori erdoor en besprenkel met sesamolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren