Japanse rice bowl met rundvlees (Gyudon)

    Een van de meest populaire rijstbowls uit Japan: Gyudon, dunne reepjes rundvlees gebakken in mirin, sojasaus en sake. De runderreepjes worden geserveerd met rijst, een zachtgekookt ei en ingemaakte gember.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 625 gr gekookte rijst
    • 6 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels sake
    • 1 ui, in parten
    • 285 gr rundvleesreepjes
    • 4 eieren
    • 1 theelepel ingemaakte gember (beni shoga), of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verdeel de rijst over 4 kommen.
    2. Breng mirin, sojasaus en sake aan de kook in een pan op medium vuur. Voeg ui toe; roerbak tot de ui zacht is, 5 minuten. Roer rundvlees erdoor; laat zachtjes sudderen tot het gaar is, 5 minuten. Schep het vlees en de uien over de rijst in de kommen met een schuimspaan.
    3. Doe eieren in een pan en bedek met water; breng aan de kook. Laat 5-7 minuten koken, tot ze halfzacht zijn. Pel en voeg toe aan de kommen. Garneer met ingemaakte gember.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren