Erwtensoep / snert

    Erwtensoep / snert

    14keer bewaard
    2uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Snert is een echte winterkost en wordt veel gegeten.

    opahil Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 liter water
    • 500 gr spliterwten
    • 500 gr varkenslappen of varkenspoulet, in stukjes
    • 1 grote verse worst (of 2 kleinere), in plakjes
    • 2 bouillonblokjes
    • De helft van een kleine selderijknol, in stukjes
    • 200 gr soepgroenten
    • Peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe alles in de pan en breng alles aan de kook, onder veel roeren. Laat ca. 2 uur zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak eventueel zout toe en/of kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ali
    van
    0

    Lekkere soep; ik heb er nog rookworst bijgedaan en winterwortel in plakjes gesneden! Plakje roggebrood met gekookt spek erbij, heerlijk! - 21 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren