Slowcooker crème brûlée

    (1)

    Maak van je slowcooker een waterbad om individuele decadente desserts te maken, zoals deze crème brûlée!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote eidooiers
    • 50 gr kristalsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 theelepels vanille extract
    • 400 ml slagroom
    • 4 theelepels kristalsuiker om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur5min  ›  Extra tijd: 3uur45min  ›  Klaar in:6uur 

    1. Klop met een garde de 4 eidooiers, 50 gr suiker, zout en vanille samen in ene kom. Klop dan voorzichtig de room erdoor. Schenk het mengsel door een zeef in een maatbeker.
    2. Bedek de bodem van een ovalen slowcooker met een dubbelgevouwen stuk keukenpapier zodat de ramekins straks niet gaan schuiven. Zet er 4 ramekins op. Vul de slowcooker met water tot het halverwege de ramekins komt.
    3. Verdeel de room gelijkmatig in de ramekins. Leg stukken keukenpapier over de pan (om condensatie op te nemen tijdens het kiken) en doe daar de deksel overheen. Zet op "laag" en laat ongeveer 2 uur koken, tot de custard stevig is, maar nog een beetje wiebelig in het midden.
    4. Zet de ramekins op een rooster om helemaal af te koelen, ongeveer 45 minuten. Zet ze dan minstens 3 uur in de koelkast, zonder af te dekken.
    5. Bestrooi elke ramekin met 1 theelepel suiker en verwarm dit met een gasbrandertje of onder de grill van de oven tot de suiker is gekaramelliseerd. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren