In de pan gebakken zalm met tijm

    2 uur 30 minuten

    Een heerlijk en gezond recept voor zalm met verse tijm, eenvoudig in de pan gebakken.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 zalmfilets
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1/2 ui, in strips
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 theelepel peper
    • 50 ml water
    • Marinade
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels gehakte verse tijm
    • snufje gedroogde basilicum
    • Garnering
    • 2-4 takjes tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare plastic zak. Voeg de zalm toe en laat 2 uur in de koelkast marineren.
    2. Als de zalm klaar is om te bakken, verhit dan de helft van de olijfolie in een koekenpan. Pak de zalmfilets 1-2 minuten aan elke kant. Zet opzij.
    3. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en bak hierin de ui glazig. Voeg oestersaus, suiker, peper en water toe en laat zachtjes 2 minuten koken.
    4. Schenk de saus op een serveerschaal en leg hierop de zalm. Garneer met de takjes tijm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren