In de pan gebakken zalm met tijm

    In de pan gebakken zalm met tijm

    Foto recept: In de pan gebakken zalm met tijm
    1

    In de pan gebakken zalm met tijm

    (0)
    2uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en gezond recept voor zalm met verse tijm, eenvoudig in de pan gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 zalmfilets
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1/2 ui, in strips
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 theelepel peper
    • 50 ml water
    • Marinade
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels gehakte verse tijm
    • snufje gedroogde basilicum
    • Garnering
    • 2-4 takjes tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare plastic zak. Voeg de zalm toe en laat 2 uur in de koelkast marineren.
    2. Als de zalm klaar is om te bakken, verhit dan de helft van de olijfolie in een koekenpan. Pak de zalmfilets 1-2 minuten aan elke kant. Zet opzij.
    3. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en bak hierin de ui glazig. Voeg oestersaus, suiker, peper en water toe en laat zachtjes 2 minuten koken.
    4. Schenk de saus op een serveerschaal en leg hierop de zalm. Garneer met de takjes tijm.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren