Herten medaillons in cranberry-roomsaus

    Herten medaillons in cranberry-roomsaus

    5keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker met gekookte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr herten medaillons
    • Versgemalen zwarte peper
    • Zout
    • 2-3 geplette jeneverbessen
    • ½ theelepel fijngehakte verse rozemarijn
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 200 ml wildfond
    • 80 gr cranberry's
    • 100 ml rode wijn
    • 100 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de hertenmedaillons met koud water af en dep droog met keukenpapier. Wrijf de medaillons in met zout, peper, jeneverbes en rozemarijn en leg apart.
    2. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Haal de ui uit de pan.
    3. Braad het vlees aan beide zijden 2-3 minuten aan in de pan. Vlees uit de pan halen.
    4. Wildfond, uien, cranberry's en rode wijn toevoegen. Saus op middelhoog vuur in 3-4 minuten in laten koken. Room erdoor roeren. Vlees weer terug in de pan doen en goed verhitten, maar niet laten koken. De herten medaillons in de saus warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren