Decadente chocoladecake zonder meel

    (1)
    10 uur 20 minuten

    Deze rijke chocoladecake is erg gemakkelijk te maken in een waterbad en als je het serveert met een laag chocoladeganache is het echt een decadent dessert!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 425 gr pure chocolade, in stukjes
    • 425 gr ongezouten boter
    • 350 gr suiker
    • 10 eieren
    • 60 ml water
    • 2 theelepels vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Extra tijd: 9uur  ›  Klaar in:10uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een taartvorm (25 cm) in met olie.
    2. Meng chocola, boter en suiker in een kom op een pan met zachtjes kokend water en roer goed door tot de chocolade is gesmolten, in ongeveer 5 minuten.
    3. Schenk het chocolademengsel in de kom van een standmixer met de paddle. Mix op lage snelheid tot het afgekoeld is, ongeveer 5 minuten. Zet de snelheid op de middelste stand en mix de eieren er een voor een door. Voeg water en vanille extract toe, mix op lage snelheid tot het goed gemengd is. Schenk in de taartvorm.
    4. Zet de taartvorm in een grote vorm. Schenk water in de grotere vorm, tot het net halverwege de taartvorm komt.
    5. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake in het waterbad afkoelen, ongeveer 1 uur. Zet dan in de koelkast en laat 8 uur of een nacht koelen tot de taart stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren