Kerrie risotto met pancetta en ananas

    (1)

    Een ongebruikelijke maar heerlijke twist op typische Italiaanse risotto! Deze versie wordt gemaakt met gerookte blokjes pancetta, zoete ananas en op smaak gebracht met kerriepoeder.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr gerookte pancetta of spek, in blokjes
    • 1,2 liter groentebouillon
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • klontje boter
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 350 gr Arborio, Carnaroli of Vialone Nano risotto rijst
    • 100 ml witte wijn
    • 1 blikje (400 gr) ananasstukjes, uitgelekt
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, en meer voor serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3min  ›  Klaar in:38min 

    1. Bak de pancetta in een koekanpan zonder vet bruin, maar niet te knapperig. Laat het uitlekken en hou warm.
    2. Verhit de bouillon en hou warm op laag vuur.
    3. Verhit olie en boter in een grote zware pan. Voeg sjalot toe en bak tot het glazig is, niet bruin. Voeg de rijst toe, roerbak 4 tot 5 minuten tot het geroosterd is (de rijst zal het vet opnemen en een nootachtige geur hebben). Schenk de wijn erbij en laat de alcohol inkoken. Voeg dan de warme bouillon toe, steeds een soeplepel, en roer door na elke toevoeging, en voeg de volgende soeplepel toe als al het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal tot de rijst helemaal gaar is, ongeveer 18 minuten nadat je de eerste lepel bouillon hebt toegevoegd.
    4. Voeg vijf minuten voor het einde de pancetta en ananas toe aan de risotta. Voeg na 3 minuten kerriepoeder toe. Roer door.
    5. Haal de pan van het vuur als de rijst gaar is en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer door en laat 3-5 minuten staan. Serveer met meer geraspte kaas indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren