Chocoladetaartje met peer

    Romantisch, rijk van smaak en ontzettend lekker. Dit zijn de perfecte taartjes voor valentijnsdag, gevuld met een chocolade-banketpakkersroom en gekaramelliseerde peren. Je kunt een grote of twee kleinere taartjes maken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 (25cm) tart

    • Voor het deeg
    • 200 gr bloem
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 80 gr suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 ei
    • 1 eidooier
    • Voor de vulling
    • 4 kleine of 2 grote peren, geschild en klokhuis verwijderd
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 2 eetlepels suiker
    • 200 gr pure of melkchocolade
    • 100 ml slagroom
    • 500 ml melk
    • 2 eidooiers
    • 3 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels suiker
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

      Deeg:

    1. Doe de bloem en de boter in een keukenmachine en pulseer een paar seconden tot de bloem de boter opneemt. Als de bloem geel wordt is het klaar.
    2. Doe het mengsel in een kom en voeg suiker, bakpoeder, ei en eidooier toe. Meng met een siliconen spatel en dan met je handen een paar seconden door, net genoeg om er een plakkerige bal van te maken. Wikkel in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast (of maximaal 2 dagen)
    3. Vulling:

    4. Snij de geschilde peren in dunne plakjes. Leg in een kom en voeg citroensap en 1 eetlepel suiker toe. Roer door en zet opzij.
    5. Smelt de chocola met de slagroom au bain marie. Zet opzij.
    6. Verhit 200 ml melk tot het net warm is. Klop de eidooiers met suiker tot het lichtgeel en romig is. Voeg de bloem en warme melk toe en blijf roeren met een garde om klontjes tegen te gaan.
    7. Doe het mengsel in een pannetje op middellaag vuur en voeg het chocolademengsel toe. Verwarm onder voortdurend roeren tot het mengsel dikker wordt. Dek af met plastic folie en zet opzij.
    8. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de resterende 1 eetlepel suiker toe en de peerschijfjes en het sap. Verwarm op laag vuur 10-15 minuten tot de peren zacht zijn en je een siroop krijgt.
    9. Samenstellen en bakken:

    10. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 1 taartvorm van 25 cm of twee hartvormige bakvormen van 18 cm. Knip uit het bakpapier vormen ter grootte van de bodem van de vormpjes en dan het papier licht bevochtigen met water.
    11. Leg het deeg op het papieren hart en leg er een vel bakpapier overheen. Rol het deeg uit tot 5 mm en zorg dat het hart nog in het midden eronder zit. Leg het deeg in de bodem van de taartvorm. Prik de bodem in met een vork en snij de randjes bij. Bedek met een laagje bakpapier of aluminiumfolie en vul met droge bonen voor wat gewicht. (als je twee taartjes maakt, herhaal dit voor de tweede)
    12. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bonen en het papier en bak nog eens 5-7 minuten in de oven. Laat afkoelen.
    13. Haal de taartbodems uit de vormen en haal het bakpapier van de onderkant af. Leg op een serveerschaal. Schenk de siroop van de peren in de taartbodem(s) en bedek dan met chocolade-room. Leg de peren erop en laat ze in de room zakken. Zet een paar uur in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren