Traditionele Italiaanse amandelkoekjes

    (2)

    Deze makkelijke koekjes worden gemaakt met gemalen amandelen en eiwit en worden traditioneel gemaakt voor Pasen, meestal in de vorm van een lam. Ze komen uit de Italiaanse regio Apulië waar de amandelen rijkelijk groeien. Serveer met zoete witte wijn of thee.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 kilo amandelen
    • 1 kilo suiker
    • 240 gr eiwit
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel amandel extract
    • poedersuiker om in te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de (convectie)oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Maal de amandelen in een keukenmachine met de suiker. Voeg eiwitten, vanille en amandel extract toe. Mix tot het samenkomt als een deeg.
    3. Neem wat van het deeg en rol er kleine stammetjes van, van 7 tot 8 cm lang. Rol ze in poedersuiker en leg op de bakplaat. Je kunt ze in allerlei vormen maken, indien gewenst.
    4. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren