Lasagne (vegetarisch)

    (86)
    1 uur 30 minuten

    Een superlekker recept voor lasagne. Iedereen die het proeft vind het heerlijk! Het neemt wat voorbereiding, maar het is de moeite meer dan waard.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook
    • 2 theelepels fijngesneden gember
    • 1 middelgrote wortel, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 aubergine, fijngesneden en 15 minuten in zout gelegd
    • 1 kleine groene paprika, fijngesneden
    • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
    • 1 bakje champignons, schoongemaakt en dun gesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel verse oregano
    • 1 eetlepel verse rozemarijn
    • 300 ml groentebouillon
    • zout en/of kruiden
    • 150 gr verse spinazieblaadjes, fijngesneden
    • 3 eetlepels boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 700 ml melk
    • 100 gr geraspte belegen kaas (of cheddar)
    • zout en/of kruiden
    • 1 pak lasagnebladen
    • fijngeraspte Parmezaanse of Pecorino kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Verhit de olie in een wok, voeg dan knoflook, gember, wortel en ui toe. Roerbak 4-5 minuten.
    3. Voeg de aubergine en paprika toe en roerbak 3-4 minuten door.
    4. Voeg vervolgens champignons, tomaten, tomatenpuree, oregano, bouillon en kruiden of zout toe. Laat koken, zet het vuur lager, dek af en laat 30 minuten sudderen.
    5. Roer de spinazie er goed door en laat nog 2 minuten koken.
    6. Voor de saus: smelt de boter in een pan, voeg bloem toe en roer stevig door tot het een bal vormt.
    7. Haal de pan van het vuur en schenk langzaam de melk erbij, zet weer op medium vuur en breng aan de kook terwijl je voortdurend roert. Voeg de kaast toe en roer door tot het gesmolten is. Breng op smaak.
    8. Schenk een derde van de saus op de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met een derde van de lasagnebladen, dan de helft van de groentemix. Herhaal de lagen met groente en lasagne.
    9. Schenk als laatste de resterende kaassaus erover en zorg dat alle pasta goed bedekt is.
    10. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (86)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren