Perzik upside-down cake uit de slowcooker

    (6)
    2 uur 50 minuten

    Perziken uit blik worden gekaramelliseerd met bruine suiker op de bodem van een slowcooker voor een warme cake, op de kop gebakken!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 blikjes (elk 400 gr) perzikschijfjes op siroop, goed uitgelekt
    • 70 gr boter, gesmolten
    • 145 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • ½ theelepel nootmuskaat
    • 350 gr boter, zacht
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 grote eieren
    • ½ theelepel amandelextract
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 240 ml volle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Spreid de perzikschijfjes uit tussen verschillende lagen keukenrol en laat ze goed drogen (ververs het papier indien nodig), ongeveer 20 minuten
    2. Schenk ondertussen de gesmolten boter op de bodem van de slowcooker. Roer bruine suiker, kaneel en nootmuskaat samen in een kommetje en strooi dit over de boter.
    3. Schik de perzikschijfjes in een enkele laag strak naast elkaar over de bruine suiker. Misschien moet je deels overlappen om ze er allemaal in te krijgen.
    4. Klop de zachte boter met kristalsuiker met een mixer licht en luchtig in ongeveer 3 minuten. Klop de eieren er 1 voor 1 door, mix steeds goed door na elke toevoeging. Mix amandelextract erdoor.
    5. Klop bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg de meelmix afwisselend met de melk in gedeelten toe en mix steeds goed door. Schep het beslag over de perziken en spreid gelijkmatig uit.
    6. Leg stukken keukenrol over de bovenkant van de slowcooker (om condensatie op te vangen) en doe dan de deksel erop. Zet de slowcooker op de hoogste stand en bak 2-2½ uur tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.
    7. Verwijder het deksel en de keukenrol. Haal met ovenwanten de pan uit de slowcooker en laat 10 minuten afkoelen. Haal een mes langs de rand van de cake en draai dan de cake voorzichtig om op een serveerschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren