Quinoa bowl met kerrie-bloemkool en erwtjes

    (16)

    Bloemkoolroosjes worden gemengd in een kruidige specerijenmengsel, in de oven gebakken en geserveerd in een kom met quinoa en erwtjes in een romige saus van kokosmelk.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Bloemkool
    • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
    • 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 1 grote bloemkool, in roosjes
    • Quinoa
    • 1 eetlepel kokosolie
    • 1 teentje knoflook
    • 80 gr fijngehakte ui
    • 170 gr quinoa
    • 475 ml ongezoete kokosmelk
    • 1½ theelepels kerriepoeder
    • ½ theelepel zout
    • 150 gr verse of bevroren doperwten
    • geroosterde kokosvlokken, voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Klop kokosolie, garam masala, komijn en zout samen in een kom. Voeg bloemkoolroosjes toe en roer goed om.
    3. Verdeel over een bakplaat en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool zachter is.
    4. Smelt ondertussen 1 eetlepel kokosolie in een pan op medium vuur.
    5. Voeg knoflook en ui toe en bak 5 minuten tot de ui glazig is.
    6. Voeg de quinoa toe en roerbak 5 minuten.
    7. Voeg kokosmelk, kerriepoeder en zout toe en breng aan de kook.
    8. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen met een deksel op de pan.
    9. Haal van het vuur en roer de doperwten erdoor.
    10. Schep in kommen en verdeel de bloemkool erover, en de geroosterde kokos, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren