Gehaktballen uit de oven

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Gehaktballen uit de oven

    Gehaktballen uit de oven

    (3396)
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor gehaktballen is ontstaan uit vele recepten om zo de beste gehaktbal te maken! Ze worden niet gebraden in een pan, maar gebakken in de oven. Je kunt ze met aardappelen en groenten eten, of serveren in een tomatensaus met pasta!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1/2 theelepel knoflookzout
    • 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
    • 3/4 theelepel gedroogde oregano
    • 3/4 theelepel chilivlokken
    • 1 scheutje hete pepersaus, of naar smaak
    • 1 1/2 eetlepel worcestersaus
    • 75 ml magere melk
    • 4 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • 60 gr paneermeel, gekruid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200C.
    2. Doe het gehakt in een mengkom en breng op smaak met zout, ui, knoflookzout, Italiaanse kruiden, oregano, chilivlokken, hete saus en worcestersaus; meng goed door. Voeg melk, Parmezaanse kaas en paneermeel toe. Meng goed door en vorm er dan gehaktballetjes van en leg op een bakplaat.
    3. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (iets langer voor grotere gehaktballen).
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3396)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren