Italiaanse room met brandewijn

    (3)

    Room met mascarpone bereid wordt veel gebruikt in traditionele Italiaanse desserts, zoals tiramisu of het wordt geserveerd bij een plakje panettone rond Kerst. Gebruik het ook eens voor in een trifle of op een plakje cake, het is heerlijk!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eieren, gesplitst
    • 7 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel brandewijn
    • 500 gr mascarpone
    • 150 ml slagroom, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de eierdooiers en suiker in een kom; mix met een elektrische mixer tot het schuimig en lichtgekleurd is. Voeg brandewijn en mascarpone toe; mix tot je een dik mengsel krijgt, ongeveer 5 minuten.
    2. Doe de eiwitten in een brandschone en droge kom. Mix met schone kloppers tot de eiwitten stijf zijn.
    3. Schep voorzichtig de eiwitten en de stijfgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel met een spatel of houten pollepel.
    4. De room is klaar! Serveer met een plakje panettone of pandoro, of bereid er tiramisu mee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren