Vegan chocoladetaart

    Dit is een chocoladecake, vol van smaak en helemaal eivrij en melkvrij. Als je een nog rijkere smaak wilt, gebruik dan olijfolie. Als alternatief kun je zonnebloemolie of een andere neutrale olie gebruiken.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr suiker
    • 375 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 45 gr ongezoete cacaopoeder
    • 475 ml water
    • 250 ml plantaardige olie
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakblik van 20x30 cm in.
    2. Meng suiker, bloem, baksoda, zout en cacao in een grote kom.
    3. Voeg water, olie, azijn en vanille toe. Mix met de hand tot het glad is.
    4. Schenk in de bakvorm. Bak 40 minuten op 180C, of tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties