Pasta ovenschotel met spinazie

    (136)

    Dit is een eenvoudige en heerlijke manier om kinderen spinazie te laten eten! Deze ovenschotel wordt gemaakt met pasta, spinazie, gehakt, mozzarella en tomatensaus.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr gehakt
    • 1 pot (425 gr) tomatensaus
    • 230 gr zure room
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 130 gr farfalle pasta
    • 285 gr diepvries spinazie, gesneden
    • 115 gr geraspte mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook gaar in ongeveer 8 minuten.
    2. Roerbak het gehakt in een koekenpan rul en bruin. Giet overtollig vet af en roer de tomatensaus, zure room en tijm erdoor.
    3. Doe de pasta in een ovenschaal van 2 liter. Schenk het gehakt met de saus erover. Bedek met een laag spinazie. Bestrooi met geraspte kaas.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het heet is en de bovenkant lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (136)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren