Pasta ovenschotel met broccoli, ham en kaassaus

    (150)

    Zodra je deze pastaschotel een keer gemaakt hebt, zal het een favoriet blijven! Volkoren pasta in een ovenschotel met broccoli, ham en een kaassaus.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr volkoren fusili pasta
    • 285 gr diepvries broccoli
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 270 gr hamblokjes
    • 425 gr kaassaus
    • 125 ml halfvolle melk
    • gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 125 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 20x30 cm in.
    2. Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook; laat de pasta in ongeveer 10 minuten gaar koken. Giet af.
    3. Ontdooi de broccoli in de magnetron tot je het in kleine stukjes kunt afbreken.
    4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur; roerbak de hamblokjes in de hete olie tot de randjes bruin worden, ongeveer 10 minuten. Roer de broccoli erdoor en roerbak tot het overtollige water is verdampt en de ham en broccoli heet zijn. Schenk de saus en de melk erbij. Roer door tot het gemengd is, bestrooi met peper en voeg de gekookte pasta toe. Roer alles door en breng zachtjes aan de kook.
    5. Verdeel het pastamengsel in de ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (150)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren