Quiche met geitenkaas en prei

    (1)
    1 uur 5 minuten

    Deze vegetarische hartige taart met prei, geitenkaas, verse bieslook en een snufje nootmuskaat is misschien wel de lekkerste quiche ooit! Serveer met een groene salade.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 taartbodem (deeg voor hartige taart)
    • 3 preien (alleen witte en lichtgroene deel), in halve ringen gesneden
    • 3 eieren
    • 120 ml slagroom
    • 120 ml melk
    • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 60 gr zachte geitenkaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Zet op een bakplaat.
    2. Bak de bodem lichtbruin in de voorverwarmde oven, in ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Zet de oven op 190°C.
    3. Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de prei gaar in 7 minuten. Laat goed uitlekken.
    4. Klop eieren, room, melk, bieslook, nootmuskaat, zout en peper samen in een kom. Verdeel de prei gelijkmatig over de taartbodem; verdeel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel over de prei.
    5. Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot het lichtbruin is en een scherp mes in het midden van de quiche gestoken er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren