Quiche met gerookte zalm en ui

    (1)
    1 uur 45 minuten

    Deze smakelijke quiche met gerookte zalm en ui is perfect voor lunch of diner. Serveer warm of koud met een salade en een gepofte aardappel.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de bodem
    • 125 gr bloem
    • ¼ theelepel zout
    • 6 eetlepels koude boter, in blokjes
    • 1 eetlepel slagroom, meer indien nodig
    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel olie
    • 3 uien, dun gesneden
    • 2 eieren
    • 300 ml slagroom
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • ½ theelepel zout
    • gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 3 eetlepels bloem
    • 120 gr gerookte zalm, gesneden
    • 100 gr geraspte (jong) belegen kaas
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 23 cm in of bedek met bakpapier.
    2. Voor de bodem:

    3. Zeef bloem in een kom en meng met zout. Wrijf de koude boter erdoor tot het deeg op broodkruimels lijkt. Voeg room toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak een bal en wikkel in plastic folie en leg 20 minuten in de koelkast.
    4. Verhit ondertussen de olie in een pan op middellaag vuur en roerbak langzaam de uien. Bak 20 minuten, roer af en toe, tot de uien zacht en goudbruin zijn. Haal van het vuur en zet opzij.
    5. bestuif een werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel. Bedek de taartvorm met het deeg. Prik het deeg een aantal keren in met een vork.
    6. Bak 10 minuten in de voorverwamde oven. Haal uit de oven.
    7. Voor de vulling

    8. Klop ondertussen eieren en slagroom met een garde door en roer knoflook, zout, peper en bloem erdoor. Voeg de gerookte zalm, kaas en gebakken eieren erdoor en giet het mengsel in de voorgebakken bodem.
    9. Zet in de oven en bak nog eens 50-55 minuten, tot de vulling stevig is. Laat 10 minuten rusten voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren