Makkelijke aloo gobi masala

    (51)

    Traditionele Indiase curry met bloemkool en aardappel, recept van mijn moeder. We aten dit heel vaak. We voegen er ook wel eens doperwten aan toe.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool, in kleine roosjes
    • 3 aardappels, geschild en in kleine blokjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel currypoeder of kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de bloemkool in een grote magnetronbestendige schaal; kook 3 minuten op hoog. Doe de bloemkool in een andere kom en zet apart. Verwarm nu de aardappels 4 minuten in de schaal. Meng met de bloemkool.
    2. Verhit olijfolie en komijnzaadjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot de komijnzaadjes opzwellen en goudbruin worden; voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de tomaten en roerbak nog eens 3 minuten. Schep de bloemkool en aardappel door het mengsel. Breng op smaak met kerrie en zout. Warm nog 3-5 minuten goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (51)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren