Oud recept voor vet (smout/reuzel)

    2 uur 10 minuten

    Recept voor vet door de boerenkool (mous). Ik heb dit recept van m'n schoonmoeder en die had het weer van haar moeder en zo is het doorgegeven van moeder op dochters! Wij eten de boerenkool als groente niet als stamppot! Het vet wat ik hierbij gebruik maak ik zelf en bewaar ik in de diepvries. Ik maak altijd een hele voorraad zodat ik 1 x in de 2 jaar blokken vet maak!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 kilo

    • 2 kg grof gemalen rundervet
    • 2 kg grof gemalen varkensvet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Laat het vet smelten in aparte pannen.
    2. Giet het door een zeef.
    3. Roer de 2 soorten gezeefde vet doorelkaar en giet het in een rechthoekige schaal. Doe er een plastic huishoudfolie overheen . En laat het geheel stollen. Als het gestold is kun je het in blokken snijden . Ik bewaar de blokken per stuk verpakt in de diepvries.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren