Ta'ameya (Egyptische falafel)

    (4)
    8 uur 28 minuten

    In dit recept voor ta'amaye (Egyptisch 'street food') worden gedroogde tuinbonen en kruiden gemengd, gerold in sesamzaadjes en gefrituurd tot knapperige falafel. Serveer in warme pitabroodjes.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300 gr gedroogde tuinbonen
    • 1 rode ui, in kwarten
    • 30 gr verse peterselie
    • 25 gr verse koriander
    • 15 gr verse dille
    • 3 teentjes knoflook
    • 1½ theelepel gedroogde gemalen koriander
    • 1½ theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 145 gr sesamzaadjes (optioneel)
    • plantaardige olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur28min 

    1. Leg de gedroogde bonen in een grote kom met water. Laat 8 uur of een nacht weken. Giet af.
    2. Meng de geweekte bonen, rode ui, peterselie, verse koriander, dille, knoflook, gedroogde koriander, zout en komijn in ee keukenmachine; pureer tot een deegachtige substantie.
    3. Verhit een pan op medium vuur. Voeg de sesamzaadjes toe; roerbak tot ze geroosterd zijn, ongeveer 5 minuten. Leg ze op een groot bord.
    4. Vorm van het tuinbonenmengsel balletjes. Rol ze in sesamzaadjes.
    5. Vul een grote pan voor 1/4 vol met olie; verhit op medium vuur. Frituur de falafel (een paar per keer) tot ze goudbruin zijn, in 3-6 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Tip

    Je kunt de helft van de gedroogde tuinbonen ook vervangen door kikkererwten als je gewend bent aan de traditionele falafel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren