Nikki's rabarber dessert

    Nikki's rabarber dessert

    Foto recept: Nikki's rabarber dessert
    1

    Nikki's rabarber dessert

    (13)
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een vulling van verse rabarber op een kruimelbodem, bedekt met een romige custard en nog een kruimellaag. Heerlijk warm als dessert, of serveer koud als gebak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr bloem
    • 325 gr bruine basterdsuiker
    • 225 gr boter, zacht
    • 4 eieren
    • 30 gr bloem
    • 300 gr suiker
    • 225 ml slagroom
    • 1/2 theelepel zout
    • 500 gr rabarber, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng 375 gr bloem en 325 gr bruine suiker in een grote kom; wrijf de zachte boter erdoor tot je een kruimelig deeg krijgt. Bewaar 180 gr van het mengsel en druk de rest op de bodem van een ovenschaal.
    3. Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem lichtbruin is.
    4. Klop de eieren in een grote kom; mix er 30 gr bloem, 300 gr suiker, slagroom en zout door tot het glad is.
    5. Verdeel de blokjes rabarber over de bodem. Schenk het eimengsel over de rabarber; dek af met de deegkruimels.
    6. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot het dessert stevig is en bruin.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren