Hartige muffins met spinazie en kikkererwten

    (1)

    Deze hartige spinaziemuffins met kikkererwten bevatten geen meel en worden op smaak gebracht met edelgist. Perfect voor drukke ochtenden als je snel een ontbijtje mee wilt nemen!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels kokosolie
    • 275 gr diepvries spinazie, ontdooid
    • 2 eieren
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetlepels edelgist
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°. vet een muffinbakblik in met kokosolie.
    2. Meng spinazie en eieren in een keukenmachine; pureer (pulse) tot het gemengd is. Voeg kikkererwten toe; pureer tot het gemengd is. Voeg edelgist, Parmezaanse kaas, paprikapoeder, zout en peper toe; pureer door.
    3. Schenk het spinaziemengsel in de muffinbakvormpjes, vul elk bakje voor 2/3 vol.
    4. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren