Gebakken kwarktaart

    (40)
    7 uur 30 minuten

    Een cheesecake of kwarktaart in Duitse stijl, namelijk gebakken in de oven. Dit is een eenvoudig recept waar zowel roomkaas als kwark in wordt gebruikt en het vormt vanzelf een soort bodem (korst) terwijl het bakt.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr suiker
    • 2 eetlepels maizena
    • 3 eetlepels bloem
    • 450 gr roomkaas, zacht
    • 450 gr kwark
    • 110 gr boter, zacht
    • 4 medium eieren
    • 1½ eetlepel citroensap
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 6uur  ›  Klaar in:7uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten van een 23 cm springvorm in. Meng suiker, maizena en bloem samen en zet opzij.
    2. Meng roomkaas en kwark en mix door op de hoogste stand tot het glad en luchtig is. Mix de zachte boter erdoor. Voeg geleidelijk het suikermengsel toe, en mix goed door. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Roer citroensap en vanille erdoor en mix tot een glad mengsel.
    3. Schenk het mengsel in de springvorm en bak 1 uur en 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan de oven uit en laat de kwarktaart 3 uur in de oven staan met de deur dicht. Haal uit de oven en laat op een rooster verder afkoelen. Zet vervolgens 4 uur of een nacht in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (40)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren