Paaskoekjes (kokosnestjes met chocoladepinda's)

    (18)

    Dit is een traditie voor Pasen in onze familie! Een koekje gedecoreerd met gekleurde kokos als een nestje en gevuld met amandelen of pinda's in chocola als eitjes.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 350 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 170 gr boter, kamertemperatuur
    • 225 gr roomkaas, kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 3/4 theelepel vanille extract
    • 150 gr geraspte kokos
    • 2 druppels (optioneel) rode kleurstof voor voeding
    • 2 druppels (optioneel) gele kleurstof voor voeding
    • 1 kopje (235 ml) chocoladepinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet bakplaten in.
    2. Meng bloem, bakpoeder en zout door een zeef; zet apart. Mix in een kom de boter, roomkaas en suiker tot een glad geheel. Roer de vanille erdoor en klop dan geleidelijk de droge ingrediënten erdoor.
    3. Verdeel de kokos over drie verschillende bakjes. Kleur 1 portie rood, 1 geel en laat 1 ongekleurd. Meng dan alle kokos door elkaar.
    4. Rol het koekjesdeeg tot balletjes ter grootte van walnoten, rol ze dan in het kokosmengsel. Leg ze 5 cm uit elkaar op bakplaten. Druk 1 chocoladesnoepje in het midden van elk koekje.
    5. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven, haal ze dan uit de oven en druk nog 2 chocoladesnoepjes in elk koekje. Bak nog eens 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat en dan verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (18)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren