Witte chocolademousse

    Witte chocolademousse

    40keer bewaard
    12uur20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk zacht dessert voor de chocolade liefhebbers. Suggestie: je kan in plaats van slagroom ook Mascarpone gebruiken.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr witte chocolade, geraspt
    • 300 ml slagroom
    • 3 eieren (alleen het eiwit)
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur20min 

    1. Laat de witte chocolade smelten in een magnetron.
    2. Klop de slagroom stijf.
    3. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot schuim.
    4. Spatel de chocolade en het opgeklopte eiwit door de slagroom.
    5. Zet 12 uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    21

    hallo ik had een vraag als ik die room wil vervangen hoeveel mascarpone moet ik dan nemen? alvast bedankt - 19 dec 2009

    DorienMathijssen
    0

    Duurt heel veel te lang - 04 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren