Witte chocolademousse

    (1)
    12 uur 20 minuten

    Heerlijk zacht dessert voor de chocolade liefhebbers. Suggestie: je kan in plaats van slagroom ook Mascarpone gebruiken.

    Estelle

    Brussel, België
    20 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr witte chocolade, geraspt
    • 300 ml slagroom
    • 3 eieren (alleen het eiwit)
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur20min 

    1. Laat de witte chocolade smelten in een magnetron.
    2. Klop de slagroom stijf.
    3. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot schuim.
    4. Spatel de chocolade en het opgeklopte eiwit door de slagroom.
    5. Zet 12 uur in de koelkast.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    22

    hallo ik had een vraag als ik die room wil vervangen hoeveel mascarpone moet ik dan nemen? alvast bedankt  -  19 dec 2009

    DorienMathijssen
    0

    Duurt heel veel te lang  -  04 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties