Pasta met broccoli en bloemkool (voor jong en oud)

    (13)

    Veel kinderen, vooral moeilijke eters vinden pasta met boter of een roomsausje vaak wel lekker. Dit is een alternatief biedt wat meer vezels en proteine door de toevoeging van bonen en groenten, en genoeg knoflook om het ook voor de volwassenen smakelijk te maken!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 340 gr penne of fusili pasta
    • 4 teentjes knoflook, gesneden
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 275 gr broccoliroosjes
    • 200 gr bloemkoolroosjes
    • 1/2 theelepel zout
    • 160 ml kippen- of groentebouillon met weinig zout
    • 2 eetlepels boter
    • 1 blikje (400 gr) cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta in een pan met ruim water en een snufje zout 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Giet af.
    2. Bak ondertussen de knoflook in olie in een grote pan (met deksel) tot het goudkleurig is, in 3-4 minuten. Voeg broccoli en bloemkool toe en bak 1 minuut. Roer 1/4 theelepel zout erdoor en bak 3 minuten met de deksel erop. Voeg bouillon, boter, bonen, zwarte peper en resterende 1/4 theelepel zout toe; laat koken tot de bonen warm zijn en de saus iets dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg de pasta toe en laat 1 minuut meekoken tot het goed warm is. Bestrooi met kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren