Paashaas kaneelbroodjes

    (3)

    Maak van blikjes gekoeld deeg voor cinnamon rolls (kaneelbroodjes) deze schattige paashaasjes voor de paasbrunch! Bekijk ook de video van dit recept.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 of 2 blikjes deeg voor cinnamon rolls (kaneelbroodjes)
    • rozijntjes
    • glazuur (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol het deeg van 1 kaneelbroodje helemaal uit en snij door de helft (als je kleine broodjes hebt, kun je ook twee kaneelbroodjes uitrollen). Rol 1 van de helften op als 'lijfje' van de paashaas. Rol zo op dat het uiteinde naar beneden wijst (de voorpootjes). Snij 1/3 van het resterende deeg af en rol dit op als 'staartje'. Rol de andere 2/3 van het deeg tot halverwege op om de kop te vormen. Snij het uitstekende gedeelte in de lengte in en spreid uit om de 'oren' te vormen.
    3. Plak de delen aan elkaar door op die plek het kaneel weg te vegen, het deeg wat vochtig te maken en zo aan elkaar te drukken. Herhaal met de rest van de broodjes.
    4. Leg de paashaasjes voorzichtig op de bakplaat.
    5. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven, in ongeveer 15-18 minuten. Laat de paashaasjes op een rooster licht afkoelen.
    6. Verspreid wat glazuur (poedersuiker gemengd met een paar druppels water) over de broodjes, indien gewenst. Druk een rozijntje in de broodjes als oog.

    Video

    Paashaas kaneelbroodjes
    Paashaas kaneelbroodjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren