Mosselen in witbier en witloof

    Mosselen in witbier en witloof

    3keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mosselen eten we meestal natuur of in witte wijn. Deze variant vond ik heel verrassend en lekker.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kg mosselen
    • 4 struiken witloof
    • 2 flessen witbier
    • curry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Was de mosselen.
    2. Snij het witloof in boogjes.
    3. Bouw de pan in lagen op, met witloof, mosselen, curry en schenk tot slot het bier erbij.
    4. Dek de pan af, zet hem op hoog vuur.
    5. Breng de mosselen snel aan de kook, laat ze 15 minuten koken en schud ze af en toe om of leg ze met een schuimspaan af en toe om (alle schelpen moeten open zijn).
    6. Serveer met frietjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren