Pompoensoep, heerlijk!

    Dit is heerlijke pompoensoep. Heb het zelf al duizende keren gemaakt, en iedere keer is het weer raak met de smaak, zo lekker!

    Evi

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Olijfolie, hoeveelheid naar keuze
    • 1 grote pompoen
    • 360 gr winterwortel, geschild en in blokjes
    • 1 ui, in blokjes
    • 1 theelepel komijn(jinten)
    • 1 groot laurierblad
    • 1050 ml water
    • 4 aardappelen (per stuk 9 cm lang en 4 of 5 cm breed), in blokjes
    • 1 groentebouillontablet
    • crème fraîche 125 gr (bekertje) of een bakje kruidenkaas
    • peper naar keuze
    • Knoflookpuree/poeder of tenen
    • Broodjes naar keuze (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Zet alle spullen die je nodig hebt klaar, en weeg/meet alle benodigde hoeveelheden af.
    2. Kook de pompoen ongeveer 5 tot 10 minuten zachtjes zodat de schil er beter afgaat en de pompoen beter gesneden kan worden. Hoelang je de pompoen moet koken hangt af van de grootte.
    3. Als de pompoen klaar is, haal je hem uit het water en laat je hem 5 tot 10 minuten afkoelen. Als hij dan nog te heet is om vast te pakken, kun je een stukje keukenrol pakken zodat je niet je handen verbrand.
    4. Snij de pompoen door midden vanaf de spitse punt van de pompoen naar beneden, en verwijder de pitten en sliertjes met een grote eetlepel. Pak een kaasschaaf of dunschiller, en verwijder de schil.
    5. Snij daarna de pompoen in maantjes. Als je dat gedaan hebt, snij dan de pompoenmaantjes in grove blokken van ongeveer 2 bij 2 cm. Stop daarna ook de pompoenblokjes in een passende bak.
    6. Als de werkplek vies is geworden, ruim deze dan even op. Snij de ui en aardappel in kleine blokjes. GEEN UIRINGEN! Als de soep gepureerd word dan worden de uiringen namelijk niet goed gepureerd!
    7. Pak een soeppan en doe hier wat olijfolie in, hoeveelheid naar keuze. Als de olie heet genoeg is, doe dan de pompoenblokjes, wortelblokjes en uiblokjes tegelijk in de pan en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg tijdens het bakken ook de komijn(djinten) toe, ongeveer als de groenten 2 tot 3 minuten aan het bakken zijn.
    8. Doe na 5 minuten het laurierblad en het water erbij en breng het water aan de kook. Als het water kookt, doe dan de aardappelblokjes en het bouillonblokje erbij en laat alles ongeveer 20 tot 25 minuten koken.
    9. Ruim ondertussen je werkplek op, en dek de tafel. Roer ook af en toe door de soep heen.
    10. Als de soep ongeveer 18 tot 19 minuten gekookt heeft, voeg dan de peper en knoflookpuree/poeder/tenen toe, hoeveelheid en soort naar keuze.
    11. Als de soep ongeveer 20 tot 25 minuten gekookt heeft, haal de pan dan van het fornuis af, verwijder het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer tot dat alle brokken verdwenen zijn.
    12. Als de soep gepureerd is, en je hebt een crème fraîche bakje gekocht, doe dit dan door de soep heen VOOR dat je de pan terug op het fornuis zet. Heb je GEEN crème fraîche bakje gekocht maar kruidenkaas, dan kun je deze stap overslaan.
    13. Zet de pan terug op het fornuis en warm de soep op tot hij heet genoeg is om te eten. Blijf af en toe roeren.
    14. Zet de pan op tafel en smullen maar! Eventueel kan er ook broodjes bij gegeten worden met kruidenkaas erop. Ook kun je de kruidenkaas in je soep doen als je de soep aan het eten bent.

    Tip

    Gebakken broodjes uit de oven met kruidenkaas in de soep soppen is erg aan te bevelen. Zo heb je een voller gevoel en het is ook nog eens lekker! Ook kun je wat bieslook of peterselie door de soep heen doen als je hem aan het eten bent, ook erg lekker!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren