Chocoladecake met stukjes chocola

    1 uur 15 minuten

    Een recept voor gewone cake, gemaakt met zelfrijzend bakmeel, boter, suiker en eieren, maar dan gemengd met cacao en stukjes pure chocolade. Een heerlijke smeuïge chocoladecake!

    koekje

    Overijssel, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 200 gr suiker
    • 200 gr boter (zacht)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout)
    • 40 gr cacaopoeder
    • 40 gr suiker
    • 75 ml melk
    • 100 gr pure chocolade, in stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
    2. Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag.
    3. Meng cacaopoeder, 40 gr suiker en melk door elkaar en roer tot een glad papje. Voeg dit toe aan het cakebeslag en mix even door tot het goed gemengd is. Meng de stukjes chocolade er voorzichtig door. Giet het beslag in de cakevorm.
    4. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren