Japanse cheesecake

    (7)
    3 uur 10 minuten

    Deze gebakken Japanse cheesecake, gemaakt met roomkaas, melk en eieren is veel lichter dan andere cheesecakes en een heerlijk dessert.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr roomkaas
    • 120 ml melk
    • 45 gr boter
    • 85 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels maizena
    • 6 eidooiers
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 6 eiwitten
    • 1/4 theelepel wijnsteen
    • 1/8 theelepel zout
    • 125 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur35min  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm licht in en bekleed met bakpapier.
    2. Doe de roomkaas in een kom met melk; laat 20 minuten weken.
    3. Verwarm de roomkaas met de melk en boter au bain marie, roer vaak door, tot het gesmolten en glad is, in ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen, minstens 15 minuten.
    4. Zeef zelfrijzend meel en maizena samen in een kom. Zeef nogmaals in de kom met het roomkaasmengsel; mix goed door. Voeg eidooiers en citroensap toe en mix goed door.
    5. Klop de eiwitten, wijnsteen en zout met een elektrische mixer in een kom tot het schuimig wordt. Voeg suiker, 2 eetlepels per keer toe, en mix goed door na elke toevoeging. Blijf mixen op hoge snelheid tot je zachte pieken krijgt.
    6. Schep het roomkaasmengsel door het eiwitmengsel tot het goed gemengd is. Schenk in de voorbereide taartvorm. Zet de vorm in een grotere vorm en vul deze met water tot halverwege de rand van de taartvorm.
    7. Bak in de voorverwarmde oven tot de cheesecake stevig is en goudbruin aan de bovenkant, in ongeveer 1 uur en 10 minuten. Zet de oven uit en laat de taart 1 uur in de oven staan met de ovendeur op een kiertje. Zet dan de taart op een rooster om helemaal af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren