Piadina (Italiaans plat brood)

    (6)

    Piadina komt oorspronkelijk uit de Emilia-Romagna regio in Noord Italië, maar je vindt dit platte brood in heel Italië. In de traditionele versie wordt reuzel gebruikt, maar in deze versie werkt olijfolie ook erg goed. Normaal worden deze platte broden gevuld met prosciutto, Stracchino of Crescenza kaas en rucola. Vul het brood als het nog warm is, zodat de kaas smelt. Voeg de rucola als laatste toe, zodat deze knapperig blijft.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 platte broden

    • 400 gr type 00 bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 250 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote kom, meng bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg olie toe en meng goed door met je handen. Voeg water toe en meng snel door met een vork en dan met je handen.
    2. Leg op een met bloem bestoven werkoppervlak; kneed 10 minuten door tot je een zacht deeg hebt. Leg in een schone kom, dek af en laat 20-30 minuten staan.
    3. Verdeel het deeg in 4 ballen van elk 100 gr.
    4. Rol elke bal uit tot een cirkel van 24 cm, snij het uit met een pizzasnijder of mes.
    5. Verhit een gietijzeren pan op middelhoog vuur. Bak de piadina 1 minuut per kant. Vul en serveer.

    Bewaren

    Als je een heleboel piadina's wilt maken, wikkel ze dan individueel in folie en vries in. Verwarm kort in de magnetron en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren