Spaghetti met scampi's en witloof

    Spaghetti met scampi's en witloof

    12keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke bereiding voor wie pasta wil combineren met de verfijnde smaak van St. Jacobsschelpen.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 struiken witloof
    • 12 scampi's
    • 12 st. Jacobs schelpen
    • 500 gr spaghetti
    • 200 ml room
    • peper, zout, rozemarijn en Worchestershiresaus
    • 1 koffielepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de ui en de knoflook en bak deze in olijfolie.
    2. Snij de witloof in boogjes en voeg deze toe aan de pan.
    3. Kruid de witloof met wat Worchestershire saus, peper, zout, rozemarijn en de suiker en laat 10 min zacht koken.
    4. Voeg daarna de room toe en laat 5 minuten sudderen.
    5. Bak ondertussen in een andere pan, de scampi's en St. Jacobs schelpen in wat olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en provencaalse kruiden.
    6. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water met wat olijfolie.
    7. Verdeel de pasta over de borden, voeg er de wiloof, scampi's en St. Jacobschelpen toe.
    8. Werk af met wat rozemarijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren