Mexicaanse stoofpot uit de slowcooker

    8 uur 15 minuten

    Deze pittige stoofpot smaakt door de tacokruiden net als je heerlijke gevulde mexicaanse hap, maar nu met de frisse smaak van limoen erdoorheen. Daarnaast zijn er nog flink wat ingrediënten die naar eigen inzicht veranderd kunnen worden, er is heel veel wat aan dit recept toegevoegd of veranderd kan worden!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 potten tomatensalsa (300 g)
    • 5 eetlepels pittige chilisaus
    • 2 limoenen, uitgeperst
    • 500 ml kippenbouillon
    • 4 trostomaten, gesneden
    • 1 rode ui, in grove stukken
    • 100 g champignons, gesneden
    • 1 paprika, in stukken
    • 400 g stevige aardappels, geschild en in stukjes
    • 1 blik maïskorrels (300 g)
    • 1 groene/rode peper, fijngesneden
    • 1 zakje taco kruidenmix (liefst van de albert heijn)
    • 600 g kipfilet
    • zout en peper, naar smaak
    • boter of olijfolie om in te bakken
    • 1 blik kidneybonen (300 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Doe de tomatensalsa, de pittige chilisaus, het limoensap, de kippenbouillon en de gesneden trostomaten in blokjes van ca. 2 cm gesneden in de slowcooker.
    2. Voeg rode ui, champignons, paprika, aardappels, mais, pepertje en taco kruidenmix toe en roer door.
    3. Snij de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm, kruid het vlees vervolgens met wat zout en peper. Braad de kip hierna kort aan in een hete pan met boter/olijfolie. Voeg ze daarna toe aan het mengsel in de slowcooker.
    4. Stel de slowcooker in op 7/8 uur op lage stand, eventueel op 4 uur hoge stand. Voeg een halfuur voordat de slowcooker klaar is de kidneybonen toe.

    Tip

    Als je denkt dat het mengsel al genoeg vocht bevat kan je de kipbouillon achterwege laten, die is er puur voor dat alle ingrediënten genoeg in het vocht zitten. Om de stoofpot wat pittiger te maken kan je nog extra pepers toevoegen, of meer chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren