Bananenbrood (ietsjes gezonder gemaakt)

    (102)
    1 uur 20 minuten

    Smeuig, mals en vol bananen! Deze gezondere versie van bananenbrood of bananencake gebruikt minder boter en dat wordt vervangen door magere yoghurt. Bekijk ook de video van dit recept.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 55 gr boter
    • 30 gr magere yoghurt
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 525 gr gepureerde overrijpe bananen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote cakevorm (inhoud 900 gr) licht in.
    2. Meng bloem, baksoda en zout in een grote kom. Klop boter, yoghurt en bruine suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot het licht en luchtig is. Het mengsel moet lichter van kleur worden. Mix de eieren erdoor en roer dan de gepureerde bananen erdoor tot het goed gemengd is. Schenk het bananenmengsel bij het bloemmengsel; roer tot het net gemengd is. Schep in de cakevorm.
    3. Bak 60-65 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat het bananenbrood 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat dan verder op een rooster afkoelen.

    Video

    Bananenbrood (ietsjes gezonder gemaakt)
    Bananenbrood (ietsjes gezonder gemaakt)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (102)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    ChantalvanderMije
    0

    Me dochter mag niet veel maar dit wel en ze vind het echt heerlijk, het is makkelijk en zo klaar echt top  -  08 aug 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren