Roze koeken

    (1)

    Roze koeken, oftewel kleine cakejes met roze glazuur, kun je zelf heel makkelijk maken. Ik heb ze gemaakt met natuurlijke kleurstof: in dit geval frambozen!

    Nanda

    Groningen, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 roze koeken

    • 150 gr boter, zacht
    • 150 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1/2 theelepel vanille extract, of 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
    • 150 gr bloem
    • Roze glazuur
    • 160 gr poedersuiker
    • 10 frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 C. Vet een muffinbakvorm in.
    2. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix steeds goed door. Voeg eventueel vanille toe.Voeg de bloem beetje bij beetje toe en mix tot een glad beslag.
    3. Vul het muffinbakblik (12 stuks) met het beslag. Bak de cakejes in ongeveer 18-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    4. Laat de cakejes afkoelen op een rooster en bereid ondertussen het glazuur: pureer de frambozen door een zeefje en vang het sap op. Meng de poedersuiker met het frambozensap (zoveel als nodig) tot een glad, niet te dik en niet te vloeibaar papje.
    5. Dip de bovenkanten van de afgekoelde cakejes in het glazuur en draai ze om op een rooster of bakplaat. Laat helemaal uitharden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren