Vegan bonbons met chocola en geroosterde kokos

    (6)
    1 uur 30 minuten

    Maak zelfgemaakte vegan bonbons met Medjool dadels, amandelen, cacao en kokos. Snel en makkelijk te maken en superlekker!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr geraspte kokos
    • 350 gr ontpitte Medjool dadels
    • 140 gr ongeroosterde amandelen
    • 200 gr cacaopoeder
    • 90 gr cacao nibs
    • 120 ml agavesiroop
    • 2 theelepels vanille extract
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kokos over een bakplaat. Bekleed een andere bakplaat met bakpapier.
    2. Bak de kokos in de voorverwarmde oven, roer af en toe om tot het goudkleurig geroosterd is, in ongeveer 7 minuten.
    3. Pureer dadels en amandelen in een keukenmachine tot een glad mengsel; voeg cacaopoeder toe en pureer tot het goed is gemengd. Doe het mengsel in een kom.
    4. Schep 100 gr geroosterde kokos, de cacao nibs, agavesiroop, vanille extract en zout erdoor tot het goed gemengd is. Rol balletjes van steeds ongeveer een eetlepel van het mengsel.
    5. Doe de resterende kokos in een ondiepe kom. Rol de balletjes door de geraspte, geroosterde kokos en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bonbons 1 uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties