Spätzle

    Spätzle

    11keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een van onze lievelings bijgerechten. Maar het kan ook als hoofdgerecht. Mijn dochter en ik vinden ze het lekkerst met heel veel kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr bloem
    • 250 ml melk
    • 2 eieren
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Een grote pan met water en wat zout aan de kook brengen op hoog vuur.
    2. Ondertussen alle ingrediënten met een pollepel mengen tot een dik vloeibaar deeg. Het moet moeilijk van de lepel afgaan. Zo niet, dan eventueel wat melk of bloem toevoegen.
    3. Als het water kookt, het deeg door een spätzle-zeef (of een zeef met grote gaten) in het water drukken.
    4. Zodra het water weer kookt, de spätzle met een pastalepel of schuimspaan eruit halen. Met koud water laten 'schrikken'.
    5. De spätzle in een kom met wat boter mengen alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren