Gestoofde rabarber

    Een licht dessert van gestoofde rabarber met citroen. Serveer met yoghurt, slagroom of ijs.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr rabarber, blad verwijderd
    • 5 cm citroenschil
    • snufje zout
    • water
    • Om te serveren
    • honey, xylitol of stevia
    • slagroom om yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de rabarberstengels en snij de uiteinden af. Snij in stukjes van 5 cm.
    2. Leg de stukjes rabarber in een pan met een snufje zout en de citroenschil (kneus de schil een beetje zodat de geurige olieën vrij komen). Voeg voldoende water toe om de rabarber te bedekken. Doe de deksel op de pan en kook 10 tot 15 minuten. De rabarber is klaar als het zacht is en uit elkaar valt.
    3. Laat helemaal afkoelen in de pan voordat je het in een goed afgesloten bakje stopt. Bewaar maximaal een week in de koelkast. Serveer bij yoghurt of met een flinke dot slagroom en breng op smaak met honing of stevia.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren