'Peanut butter fudge cake' uit de slowcooker

    (4)

    Een warme pindakaas-fudge cake die je eenvoudigweg uit de slowcooker kan scheppen na 1½ uur. Serveer met vanille ijs voor een heerlijk decadent dessert!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr bloem
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • ¼ theelepel zout
    • 250 gr pindakaas met stukjes
    • 175 gr zure room
    • 3 eetlepels boter, gesmolten
    • 2 eetlepels kokend water
    • 175 gr pure chocolate chips (of chocoladreep in stukjes)
    • 150 gr suiker
    • 6 eetlepels (30 gr) cacaopoeder
    • 180 ml volle melk, warm
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Klop de bloem, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom. Klop de pindakaas, zure room, boter en kokend water samen in een andere grote kom (mengsel wordt heel dik). Roer het bloemmengsel door het pindakaasmengsel tot het goed is gemengd en roer dan de stukjes chocolade erdoor.
    2. Vet de pan van de slowcooker royaal in; schenk het beslag erin.
    3. Meng suiker, cacaopoeder, melk en vanille in een kommetje tot het glad is. Schenk over het cakebeslag in de slowcooker.
    4. Doe de deksel erop en zet de slowcooker op de hoogste stand, tot de cake van de randjes los komt en stevig lijkt (het middelste gedeelte hoort nog zacht te zijn), in ongeveer 1½ tot 2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren