Citrus zalm met nieuwe aardappelen

    Citrus zalm met nieuwe aardappelen

    (1)
    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zalmfilets en asperges worden gestoomd op een bedje van citroen, gember, knoflook, sinaasappelsap en munt. De zalm en asperges worden geserveerd met nieuwe aardappelen en een vinaigrette gemaakt van de sappen uit de pan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets zonder huid
    • 1 citroen, gesneden
    • 1 klein flesje versgeperst sinaasappelsap
    • 1 grote bos verse munt, fijngehakt
    • 2 theelepels fijngesneden knoflook
    • 2 theelepels fijngesneden gember
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 12 nieuwe krielaardappelen, gehalveerd
    • 12 asperges

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappels gaar in ruim water, in ongeveer 10-15 minuten.
    2. Leg de plakken citroen op de bodem van een zware pan. Leg de helft van de gember en knoflook er bovenop. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de gember.
    3. Schenk het sinaasappelsap erbij tot dit net de citroen bedekt. Leg de helft van de munt en de resterende knoflook en gember op de zalm. Leg de asperges er bovenop. Doe de deksel op de pan en stoom de zalm tot deze niet langer roze in het midden is.
    4. Om de vinaigrette te maken: doe 5 eetlepels van het sinaasappelmengsel uit de pan in een kleine kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de rest van de munt toe. Roer door.
    5. Leg de zalm op een bord, voeg de asperges toe en schenk dan wat van de vinaigrette over de zalm.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren