Apfelstrudel

    Apfelstrudel

    137keer bewaard
    1uur


    190 personen hebben dit gemaakt

    Hier is een snel recept voor een apfelstrudel. Lekker bij de thee of als je koffievisite krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pakje bladerdeeg
    • 5 middelgrote zure appels
    • sap van een halve citroen
    • 120 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepel bloem
    • 90 gr rozijnen
    • 1 ei, losgeklopt met 3 eetlepels melk
    • Poedersuiker voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C.
    2. Voor de vulling: schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
    3. Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het meelmengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
    4. Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden (als je teveel vulling hebt, niet alles erin doen).
    5. De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
    6. De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken met een scherp mes, zodat de hete damp weg kan.
    7. De strudel in het midden van de oven in 20 minuten bakken. De temperatuur lager zetten naar 190 C en nog eens ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.
    8. Minstens 20 minuten laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanilleijs serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    marian
    van
    35

    Ik kocht dit altijd uit de diepvries, maar dit is veel lekkerder, en leuk om te maken! - 18 nov 2009

    Elizexx
    van
    13

    - 02 nov 2012

    Gayadino
    van
    9

    Makkelijk en lekker - 13 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren