Shepherd's Pie (ovenschotel met gehakt en aardappelpuree)

    (456)

    Dit is een makkelijk en snel recept voor shepherd's pie. Het vleesmengsel kun je vantevoren maken en invriezen. Je kunt ook een pakje aardappelpuree gebruiken als je haast hebt.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel olie
    • 450 gr gehakt
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 400 ml runderbouillon
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel Worcestersaus
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 eetlepel maizena
    • 2 tomaten, gehakt
    • 450 gr gemengde doperwten en wortel uit de diepvries
    • 60 ml melk
    • 1 eetlepel boter
    • 115 gr geraspte belegen kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg aardappels toe en kook tot ze gaar zijn maar nog stevig, in ongeveer 15 minuten. Giet af en doe weer terug in de pan.
    2. Verhit ondertussen de olie in een wok of koekenpan. Bak het gehakt met ui, rode paprika en knoflook tot het gehakt bruin is. Roer runderbouillon, ketchup, sojasaus, worcestersaus en kerrie erdoor. Breng aan de kook en laat zachtjes 3-4 minuten sudderen. Meng maizena met een klein beetje water tot een pasta en voeg dat dan toe met de tomaten, wortels en doperwten. Kook tot het dikker is geworden; breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een ovenschaal.
    3. Verhit de oven voor op de grillstand. Voeg melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp door tot het glad en romig is. Schep dit over het vleesmengsel. Bestrooi met geraspte kaas.
    4. Zet 3-5 minuten onder de grill van de oven, tot de kaas gesmolten is en een klein beetje bruin wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (456)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren