Broodje gerookte zalm met een gepocheerd ei

    (32)

    Dit is bij uitstek een recept voor een weekendbrunch. Eggs benedict, maar dan zonder de hollandaisesaus, maar met gerookte zalm, dille-boter en een gepocheerd ei. Verrukkelijk!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr boter, zacht
    • 2 eetlepels verse dille
    • 1 theelepel rasp van citroenschil
    • snufje cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel natuurazijn
    • snufje zout
    • 4 eieren
    • 2 broodjes (bijv. beschuitbollen), doormidden gesneden en geroosterd
    • 110 gr plakjes gerookte zalm
    • snufje cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 kleine takjes dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Roer boter, dille, citroenrasp, cayennepeper, zout en zwarte peper door elkaar in een kom. Zet opzij.
    2. Vul een grote pan met 5 tot 7 cm water en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, schenk de azijn erbij en een snufje zout. Breek een ei in een kommetje en laat deze voorzichtig in het water glijden. Herhaal met de rest van de eieren. Pocheer de eieren tot de eiwitten stevig zijn en de dooiers iets dikker maar niet helemaal hard zijn, in 4-6 minuten. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan laat uitlekken op keukenpapier en leg dan op een warm bord.
    3. Bestrijk elk broodje met dille-boter. Leg er wat gerookte zalm op en dan 1 gepocheerd ei. Breng op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper. Garneer met een takje dille en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (32)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren